Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция с. Хума

      1.НАИМЕНОВАНИЕ НА СОЦИАЛНАТА УСЛУГА –  Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция с. Хума.

            - Капацитет – 13 места

            - Адрес  - с. Хума, ул. Юрий Гагарин № 4 , Община Самуил, област Разград.

            - Телефон за връзка – 0883222390

            - Електронна поща -  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

  1. ДОСТАВЧИК НА СОЦИАЛНАТА УСЛУГА – Община Самуил
  2. ИМЕ, ТЕЛЕФОН И ЕЛЕКТРОННА ПОЩЩА НА РЪКОВОДИТЕЛЯ НА СОЦИАЛНАТА УСЛУГА:

Г-н Айсун Хабил – Управител, тел: 0883222390, E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

  1. ОПИСАНИЕ НА МАТЕРИАЛНАТА БАЗА:

Центъра се помещава в масивна сграда на два етажа и сутерен със застроена площ 239.45 кв.м, и се намира в с. Хума на ул.“Юрий Гагарин“ №4,община Самуил, област Разград.Открита е на първи Януари 2016 г.след  извършен цялостен ремонт по преустройството на сградата в Център за настаняване от семеен тип, със средства по проект „Красива България“ през 2016г. Характерно за населеното място е континентален климат, висока надморска височина и много растителност. ЦНСТ ПЛД  разполага и със собствен превоз, с който се задоволяват нуждите и потребностите на потребителите.

 Достъпът към сградата е осигурен за хора с тежки физически увреждания, като за целта е изградена рампа. На първия етаж на сградата има кабинет на фелдшера, столова с оборудвана кухня, три жилищни стаи с две бани и тоалетни. На втори етаж се намира кабинета на управителя, социалния работник, дневна стая с телевизор, както и три жилищни стаи с две бани и тоалетни. В приземния етаж са разположени перално помещение, сушилня, складове и котелно.

 Всеки потребител  има самостоятелно легло, нощно шкафче и еднокрилен гардероб.Центърът разполага с помещения за социални контакти – дневна, помещение за хранене  с възможност за самостоятелно приготвяне на храна от потребителите. Има наличие на средства за комуникация, монтирани системи за повикване, снабдени с леснодостъпен бутон. Отоплението е с локално – парно на твърдо гориво.

  1. ПЕРСОНАЛ: За потребителите на услугата, грижи полагат 11 броя персонал, а именно:

- специализиран персонал - който се състои от управител, социален работник, мед.фелдшер и трудотерапевти.

- общ персонал  -  който се състои от главен и помощник готвач и санитари.

  1. ОПИСАНИЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ:

            Функции на ЦНСТ ПЛД са за задоволяване основните жизнени потребности на потребителите:

  • Осигурява среда на живот, близка до семейната, която задоволява потребностите от уединение и дава възможност за създаване и поддържане на социални контакти.
  • Всяко лице разполага с лично пространство и с пространство за общи дейности с останалите лица и екипа на ЦНСТ ПЛД.
  • Всяко лице, според възможностите му, се подпомага да поддържа реда и хигиената на определеното му помещение, а за общите – отговорностите се разпределят между потребителите и екипа на ЦНСТ ПЛД.
  • Дейности през свободното време – Отбелязване на национални и религиозни празници; Честване на рождени дни и други тържества; Излети сред природата; Посещения на културни мероприятия: музеи, галерии, концерти, театрални представления и други; Организиране на пикници и екскурзии.
  • Удовлетворяване на здравни потребности – поставяне и актуализиране на медицинска терапия, имунизации и наблюдение, потдържане на добър зъбен статус.

Връзка с нас

Адрес

с. Самуил 7454, ул. "Хаджи Димитър" №2, обл. Разград

Обадете се
08477/ 20-20
Email

info@samuil.bg 

Факс

+359 84 266 030

Местни данъци и такси - Плати онлайн

e paybaner

easypay

Търсене

Този сайт използва бисквитки (cookies). Разглеждайки го Вие се съгласявате с тяхната употреба.